Glad påsk säger jag och ger er det här fina receptet på hamburgare jag har "kokat ihop" !
Blir Ca 5-6st rejäla hamburgare
Det här behövs ;)
Ca 600g Nötfärs
1/2 tesked Sambal oelek
1 tesked Tabasko Chipotle
1 matsked Dijonsenap
1 matsked Svartpeppar Ketchup
1 matsked Sweet Baby Ray´s Barbecue Sauce
1 tesked Liquide Smoke
Blanda samman alla ingredienser utom köttfärsen till en smet i en bunke.
Blanda sedan i köttfärsen och blanda runt bra så det fördelas och går in bra i köttet.
Jag brukar låta detta stå en stund, ibland över natten om jag är förutseende. Då "gonar" det ihop sig ännu bättre.
Forma köttfärsen till hamburgerbiffar, dom ska va rejäla :)
Det blir bäst om man grillar dom, så gör det ;)
Bygg upp burgaren med det du gillar bäst, i min ska det minst va sallad, lök, ost, bacon och en bra dressing.
Hemagjord dressing och mitt coleslaw recept får komma senare eller på begäran ;)
Så här gott ser det ut, här med hemgjord coleslaw och crisscuts.
Coleslaw är ett måste till America burgare ;)
Öl till det? Ja tack :)
Samuel Adams - Boston lager (nr 1546)
Red Seal Ale (nr 1503)
Sierra Nevada - Torpede Extra IPA (nr 11528)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar